Smederevskim strelcima zlato i srebro u malom trostavu na Kupu Srbije

NOVI SAD, 3. maj (SSS) –  U prvom kolu Kupa Srbije u gađanju vazdušnom puškom iz trostava za kadete i kadetkinje Smederevcima je pripalo zlato i srebro u muškoj konkurenciji. Zlato u nadmetanju kadeta osvojio je Andrija Živković sa 585 krugova, ispred klupskog druga iz Streljačke družine Smederevo Lazara Mladenovića i Mihajla Kresojevića iz inđijske Mladosti.

U konkurenciji kadetkinja ubedljivo je trijumfovala Anastasija Živković (Gatos iz Lebana), koja je pogodila sjajnih 595 krugova. Na drugo i na treće mesto plasirale su se njene imenjakinje. Anastasija Radošević (Oko sokolovo, Kosjerić) je osvojila srebro, a Anastasija Spasojević (Jasenica, Smederevska Palanka) je bila treća.

U prvoj disciplini, gađanju sport pištoljem za žene, trijumfovala je Jasmina Milovanović, nekadašnja članica smederevskog kluba a sada Akademca, koja je skupila 569 krugova.

Juniorsko zlato otišlo je u ruke Marte Novović (Novi Beograd – Ušće), koja je bila druga u apsolutnoj, seniorskoj konkurenciji.

Juniorsko srebro i seniorsku bronzu osvojila je Nađa Martinović (Partizan). Olga Stojanović („Aleksa Dejović“) bila je treća u omladinskoj konkurenciji.

Drugog dana prvog kola na vatrenu liniju izlaze strelci puškom i takmičari u muškim disciplinama pištoljem, a drugo kolo na programu je za dve nedelje, takođe na strelištu novosadskog SC „Sajmište“.

MK pištolj (30 metaka precizna + 30 brza paljba), žene: 1. Jasmina Milovanović

(Akademac) 569, 2. Marta Novović (Novi Beograd-Ušće) 565, 3. Nađa Martinović (Partizan)

562… Samo juniorke: 1. Marta Novović (Novi Beograd-Ušće) 565, 2. Nađa Martinović

(Partizan) 562, 3. Olga Stojanović („Aleksa Dejović“) 545…

Kadeti: 1. Andrija Živković (Smederevo) 585, 2. Lazar Mladenović (Smederevo) 573, 3. Mihajlo Kresojević (Mladost, Inđija) 568…

Kadetkinje: 1. Anastasija Živković (Gatos, Lebane) 595, 2. Anastasija Radošević (Oko sokolovo, Kosjerić) 581, 3. Anastasija Spasojević (Jasenica, Smederevska Palanka) 572…

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!